Pengurusan

Persatuan ini mempunyai 7 orang Ahli Jawatankuasa. Tenaga kerja bagi operasi harian Rumah Anak-Anak Yatim dan Saudara Baru Shifa' sepatutnya terdiri daripada 4 orang. Iaitu jawatan penyelia, tukang masak, pengemas rumah dan pembantu kerja-kerja perkeranian. Mereka bukan pekerja sukarela tetapi sebagai pekerja yang bergaji tetap. Buat ketika ini, untuk meminimakan perbelanjaan, segala tugas dan pengurusan dikendalikan oleh Mak Tom seorang diri. Mak Tom juga dibantu oleh tenaga mahir dan khidmat nasihat secara sukarela seperti akauntan, peguam dan lain-lain.

Pengenalan

Matlamat Rumah ini adalah untuk membela nasib anak-anak yatim yang miskin agar tidak terbiar dan dapat menikmati kehidupan yang lebih sempurna. Mudah-mudahan dapat menghindarkan mereka dari hidup melarat dan tidak terjebak dengan gejala sosial yang boleh menimbulkan masalah kepada negara.

Rumah ini akan memastikan anak-anak yatim ini akan mendapat pendidikan yang sempurna agar mereka menjadi warganegara yang berguna kepada agama, bangsa dan negara. Pihak pengurusan rumah ini berazam untuk tidak mengecewakan para penderma yang menyokong serta memberi sumber kewangan kepada Rumah ini dengan memastikan anak-anak di sini berusaha untuk memajukana diri dalam segala bidang.

Kami mengharap benar agar hasrat kami yang murni ini mendapat sokongan yang ikhlas dari orang ramai. Harapan kami semoga Allah SWT sentiasa membukakan pintu hati insan-insan yang lebih bernasib baik agar sudi apalah kiranya menghulurkan bantuan kepada Rumah ini secara berterusan demi membela nasib insan-insan yang kurang bernasib baik. Mudah-mudahan, sumbangan mereka ini mendapat keberkatan dan ganjaran dari Allah SWT. Insya Allah.